Over Axel

Gepassioneerd Graphic Designer

Als kind was Axel heel vaak aan het tekenen, op de middelbare school maakte hij de affiches voor de klasfuiven (computerprogramma’s konden dat toen nog niet). Het lag voor de hand dat Axel daar later in ging verderstuderen. Hij studeerde af in de  Sint-Lukas Hogeschool te Brussel, als Meester in de Toegepaste Kunsten (cum laude).

Later bouwde Axel de nodige werkervaring op bij internationaal gerenommeerde designbureau’s zoals Total Design in Maastricht en Visser Bay Anders Toscani (VBAT).

Gepassioneerd Wayfinding Sign Designer

Op diezelfde Hogeschool moesten alle studenten een scriptie maken, Axel koos voor het thema Wayfinding (bewegwijzering, signalisatie). Omdat de toenmalige Sint-Lukas Hogeschool uit een kluwen van aaneengeschakelde huizen bestond – met doorgehakte muren die van de ene trapzaal naar de andere leidden – was het voor bezoekers op de jaarlijkse opendeurdag zo goed als onmogelijk om hun bestemming te vinden zonder de rondgedeelde plattegrondjes. Axel ontwikkelde een nieuw bewegwijzeringsconcept en maakte ook een aanzet om het uit te werken in het toen door Apple pas gelanceerde QuickTime VR programma.

Ook op dit vlak heeft Axel veel internationale werkervaring opgedaan, eerst bij EO Design in Brussel, en daarna bij Bureau Mijksenaar in Amsterdam (wayfinding op o.a. Schiphol en JFK luchthavens NewYork) en ook nog ProSigns in Antwerpen.

Gepassioneerd Web Designer en Web Developer

Graphic design op papier, evolueerde geleidelijk aan door naar de digitale wereld. Axel evolueerde mee, met als eerste stappen het aanbieden van WordPress websites, tot op vandaag het aanbieden van voor de klant op maat gecodeerde full-customized websites waar zowat alle wensen van de klant mogelijk zijn.

Gepassioneerd Piloot

Naast al het grafische behaalde Axel tijdens de avonduren een brevet voor lijnpiloot (ATPL) waarmee hij al meer dan 10 jaar lang commercieel vliegt, voornamelijk wetenschappelijke special mission survey (photo-)flights voor overheden en grote commerciële bedrijven.

Gepassioneerd Nederbelg

Als in Antwerpen geboren Belg had Axel al veel contact met Nederlandse vrienden. Die interactie is er altijd gebleven, met als resultaat dat Axel vandaag in Haarlem woont en werkt, maar van daaruit nog altijd een voornamelijk Belgisch clienteel bedient.